Menu

Avondvierdaagse Lichtenvoorde         20 juni t/m 23 juni 2018

Lichtenvoordse (Halve) Marathon      24 juni 2018

Content

Breadcrumb

NIEUWS

Terugblik A4D en (Halve) Marathon 2017

De afsluitende (halve) marathon van de Avondvierdaagse was ondanks het weer succesvol. Ruim 700 wandelaars hebben deze editie gelopen. Bijna 400 wandelaars zijn op zondagmorgen om 500u weggeschoten door de voorzitter van de organisatie.

Het bleek mede, door de regen, een zware tocht. Er waren lopers die onderweg bij een van de pauzeplekken de volledig doorweekte kleding hebbengewisseld voor droge.  Bikkels waren het op alle afstanden.

Bijzonder waren ook de jonge deelnemers. Lagere schooljeugd die met vrienden 21Km tot een goed einde brachten. Een fantastische prestatie.

Vrijwilligers hebben onderweg geprobeerd de stemming er in te houden met de verzorging door gesponsorde kaas, komkommer, appels, kruidkoek, tomaat en sportdrank.

Een grote dank van de organisatie aan de sponsors die jaarlijks een bijdrage leveren aan dit succes:

De Lidl

Albert Heijn

Kaasboerderij Weenink

Han ter Woerds sport

Bedankt voor jullie bijdrage, het wordt heel erg gewaardeerd.

De overige sponsoren:

Markt 5

Markant

Voor het beschikbaar stellen van koffie en thee aan de organisatie, het openstellen van de zaak tbv de (halve) marathon.

Jos Dusseldorp Verhuizingen

Voor de opslag van ons materiaal.

Dank aan alle ehbo-ers uit Zieuwent, Vragender, Lievelde en Harreveld voor de prettige samenwerking.

Dank aan alle pauzeplekken in Lichtenvoorde, de Kerkdorpen en tijdens de marathon. Fijn dat jullie het zo goed hebben opgepakt:

Speeltuin Kindervreugd

Speeltuin de Els

Speeltuin de Schatberg

Speeltuin de Bleek

De sportkantine Vragender

Sportspalace Sourcy in Zieuwent

Dorpshuis 't Kempken

Loco eten en drinken in Lievelde

Cafe Wieggers Marienvelde

Skik en Zo op de Residence Lichtenvoorde

En de Scouting in de Schans

Geweldig gedaan, samen hebben we er wat moois van gemaakt.

Dank aan de horecagelegenheden die onze nabesprekingen hebben willen faciliteren:

Cafe Hogenkamp

Cafe Kruip / het doktertje

Restaurant de Leeuw

Beef en Bone achterhoek Steakhouse

Het was top, de samenwerking wordt erg gewaardeerd. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen.

Onze grote dank gaat uit naar:

Frontline geluidstechniek voor de storingsvrije installatie;

Gerard Wopereis voor het vrijdagavondfeestje op de markt met de intocht;

Mellink reclame voor de snelle last-minute service tbv de waarschuwingsborden en begeleidingsbordjes tbv de veiligheid van de wandelaars;

Henri Walterbosch en Eveline Xuurbier voor hun betrokkenheid in de media, top!

Theo en Jose Gerretsen voor het ter beschikking stellen van het Startbureau, een superlokatie! Fijn dat jullie zo betrokken zijn met ons Lichtenvoorde evenement. Top!

De samenwerking met gemeente oost gelre, met de Achterhoek Tour Rally en de hulpdiensten. Fijn dat de communicatie zo goed is en de lijntjes kort. "Zo heurt ut"

Een persoonlijke dank aan alle vrijwilligers/verkeersregelaars. Zonder jullie inzet op alle vlakken was het onmogelijk om zo'n evenement tot een succes te maken. Jullie zijn kanjers.

Volgend jaar een nieuwe editie met hopelijk meer groepen. Aan het enthousiasme ligt het niet, dit was als vanouds en is de basis voor elk succes. 

Dank aan allen en tot volgend jaar!

 

Organisatie A4d Lichtenvoorde

Namens deze

Ronald Ebbers

Voorzitter

 

Voorzitter Avondvierdaagse wil oude tijden doen herleven

Ronald Ebbers: 'Ik juich twee of drie nieuwe groepen al toe'

Door Henri Walterbos

LICHTENVOORDE - Dit jaar wordt voor de 68ste keer de avondvierdaagse gehouden en wel van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 juni, met aansluitend op zondag 25 juni aansluitend de (halve) marathon. Voorzitter Ronald Ebbers ziet weer een stijgende lijn in het lopen in groepsverband.

"Daar wil ik me graag voor inzetten," vertelt een bevlogen Ebbers. "Toen ik vorig jaar aan de klus begon heb ik de wens en ambitie uitgesproken om meer groepen mee te laten lopen. Dit is geboren uit signalen die ik van toeschouwers heb opgepikt. Het is net als het oppakken van de voorzittershamer van de organisatie. Iemand moet het leuk vinden om een aantal personen te mobiliseren om vier dagen al lopend schik te hebben. De lopers van mijn tijd hebben de kinderen nu op een bepaalde leeftijd dat ze zelf niet meer als begeleiders mee hoeven. Ik zou me voor kunnen stellen dat ze die draad weer op zouden willen pakken. Dat mogen ze allemaal zelf regelen maar als daar problemen mee zijn wil ik met alle plezier helpen bij het oplossen. Niet dat ik het over ga nemen, maar als er bijvoorbeeld contact gelegd zou moeten worden met potentiële sponsoren ben ik bereid dat ijs voor hen te breken en het eerste contact te leggen."

Aanmelden kan nog steeds

Alles staat organisatorisch inmiddels op de rails.
"De uitnodigingen zijn de deur uit. De ervaring leert dat groepen zich meestal in de laatste twee weken inschrijven. Ik ben benieuwd. Ik heb niet de illusie dat het dit jaar storm gaat lopen, maar ik juich twee of drie nieuwe groepen al toe. Dan is het zaadje gelegd. We hebben meer vrijwilligers dan ooit tevoren dus we kunnen het aan. Daarnaast zijn contacten met politie, gemeente en brandweer lekker kort en heel transparant. Ik wens alle Lichtenvoordenaren een geslaagde avondvierdaagse toe, want als je plezier hebt is de organisatie geen moeite."

Wijzigingen
Stilstand is achteruitgang, vandaar dat er dit jaar een aantal wijzigingen zijn doorgevoerd. Nieuw dit jaar is dat de verzorgers van de groepen worden geïnformeerd over de te rijden route voor de pauze plaatsen. Ook vinden wijzigingen plaats in routes. Zo is de wandelroute voor de 5 kilometer veranderd.
De kleinsten lopen kriskras door Lichtenvoorde naar de speeltuinen, de pauzeplek en van daaruit het laatste stukje inzetten, richting de Markt. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat ook routes voor andere afstanden een wijziging gaan ondergaan de komende jaren.

Marathon
Ook dit jaar kan op zondag 25 juni aan de wandelmarathon of de halve wandelmarathon deelgenomen worden. Natuurlijk kan dit in combinatie met de avondvierdaagse gewandeld worden. Voor de marathon of de halve marathon is het niet meer mogelijk via internet op te geven maar nog wel tijdens de openingstijden van het startbureau of 's morgens voor de start.

www.elna.nl

 

Avondvierdaagse wil terug naar de nostalgie met loopgroepen

Door Eveline Zuurbier

De Lichtenvoordse avondvierdaagse is elk jaar een spektakel, maar in de komende editie zou het wandelevenement veel mooier zijn als loopgroepen als vanouds meedoen. "Daar komen mensen naar kijken en luisteren. Het centrum zal vollopen", zegt Ronald Ebbers van de organisatie.

LICHTENVOORDE - Nog altijd onderscheidt de Lichtenvoordse wandelvierdaagse zich van alle andere vierdaagsen. Het handelsmerk is dat loopgroepen de afstanden marcherend, in dezelfde kleding en zingend de afstanden lopen. In het laatste decennium laten groepen jongeren en volwassenen het afweten. Ook sportverenigingen en groepen van de plaatselijke cafés bedrijven zie je niet meer vertegenwoordigd.

Zelf bewaart Ebbers mooie herinneringen. Wie herinnert zich niet Rondeel, Te Kronnie, de 'broene paoters' van café van Ooijen, de groep met de rode overals van 't Doktertje, Litac en het team van Longa'30 die met 'Luv-handjes' omhoog elke dag de finish overliepen? Ja... 'twee emmertjes van blik', zongen ze, weet hij nog. Om elf uur 's avonds kwamen de groepen met lantaarns binnen. Hoe mooi zou het zijn deze sferen weer terug te brengen?

Ebbers gaat heel ver om dit te realiseren. Hij wil groepen die zich aanmelden helpen bij het zoeken van sponsoren. "Ik denk dat je samen veel reuring aan kunt geven. Bedrijven kunnen zich laten zien. Mensen zullen zeggen: 'heb je die groep van Blokker gezien? En die groep van Casper Paul, die liepen ontzettend mooi!' Het is sowieso erg gezellig en je hoeft alleen maar samen een paar kilometer te lopen! Ondernemers kunnen zich tijdens de avondvierdaagse laten zien."

De wandelroute voor de 5 kilometer heeft de organisatie veranderd. "De kleintjes lopen kriskras door Lichtenvoorde naar de speeltuinen, de pauzeplek. . In de komende jaren zullen ook voor de andere afstanden de routes worden gewijzigd. Voorts wil de organisatie onder wie Ronald Ebbers zich inzetten voor wandelgroepen. Ronald Ebbers is ambassadeur voor de Samenloop voor Hoop dat in het weekend vóór de avondvierdaagse wordt gehouden. "Wat zou het mooi zijn als deelnemende estafettegroepen mee gaan doen in Lichtenvoorde?" Hij ziet een mooie combinatie met de marathon op zondag.

www.weekkrantoostgelre.nl

 

A4D/Marathon en halve marathon 2017

April 2017

Dit jaar wordt voor de 68ste keer de avondvierdaagse gehouden. We hopen er met uw deelname weer een geweldig sportief en feestelijk festijn van te maken.

De start en finish zijn op de Markt. Daar vindt op zaterdag ook de prijsuitreiking plaats. De prijsuitreiking van de minioren zal weer plaatsvinden in de speeltuin tijdens de pauze.

 

Wij lopen dit jaar van 21 tot en met 24 juni. Senioren van 17 jaar en ouder en junioren van 13 t/m 16 jaar lopen of de 12,5 of de 15 km. De aspiranten van 8 t/m 12 jaar lopen 10 km per avond. Minioren t/m 7 jaar wandelen 5 km per avond. Vanaf 14 jaar mag individueel gelopen worden onder begeleiding van een volwassene, vanaf 16 jaar zonder begeleiding. Het is verplicht voor de groepen dat 75% van de wandelaars binnen de leeftijdscategorie valt van de afstand waarin men loopt. Hierop mag alleen in overleg met het bestuur worden afgeweken. Natuurlijk is er voor de super-senioren ook weer een mooie route van ongeveer 5 km uitgestippeld.

Nieuw dit jaar is dat de verzorgers van de groepen, worden geïnformeerd over de te rijden route voor de pauze plaatsen.  Nadere informatie hierover volgt t.z.t

 

Vorig jaar hadden we een stijgende lijn in het lopen in groepsverband. We hopen dat deze trend zich dit jaar voortzet. Dus informeer nu alvast bij je vereniging, buurvereniging, kaartclub, sportvereniging, collega’s en ga zo maar door. Want samen wandelen en zingen is toch leuker dan alleen. Indien mogelijk mag u deze uitnodiging in een openbare ruimte van uw vereniging ophangen.

 

Alle groepen worden beoordeeld op hun prestaties. Op onze website kunt u lezen waar de jury zoal op let.

Een groep inschrijven kan via internet: www.a4dlichtenvoorde.nl.

U kunt het inschrijfformulier gebruiken dat op de website staat. Zorg wel dat de inschrijving voor donderdag 15 juni bij ons binnen is. Na 15 juni kan aanmelden alleen nog op het startbureau.

Vult u a.u.b. het tel.nr. (liefst mobiel) van de groepsleiding in, zodat wij hen bij calamiteiten/afgelastingen kunnen bereiken.  

Om de kosten te dekken (hierbij moet u bijv. denken aan de kosten van de medaille, de hoge kosten van EHBO, de leges van de gemeente, dweilorkesten) betaalt elke wandelaar inschrijfgeld. Dit jaar rekenen wij voor de super-senioren € 6,50 (incl. 1 x koffie/thee per avond), senioren en junioren € 5,50 per persoon, voor aspiranten en minioren € 4,50 per persoon.   

Deze prijzen gelden natuurlijk ook voor alle meelopende begeleiders. Dit inschrijfgeld moet gelijktijdig met de aanmelding worden voldaan. Dit kan uitsluitend door storting of overschrijving op onze rekening bij Regiobank rekeningnummer Nl 67 RBRB 0943 6137 60 ten name van de Stichting Avondvierdaagse Lichtenvoorde met vermelding van de naam van uw vereniging/groep en het aantal deelnemers per groep incl. leiding.

De starttijden zijn dit jaar net als vorig jaar.

De super-senioren starten op woensdag t/m vrijdag om 18.30u en op zaterdag om 11.00u

De minioren starten op woensdag t/m vrijdag om 18.30u en op zaterdag om 11.00u

De aspiranten starten op woensdag t/m vrijdag om 19.00u en op zaterdag om 10.30u

De junioren starten op woensdag t/m vrijdag om 19.30u en op zaterdag om 10.15u

De senioren starten op woensdag t/m vrijdag om 19.40u en op zaterdag om 10.00u

Op woensdag is het startbureau vanaf 18.00u open voor de super-senioren, minioren en aspiranten. Vanaf 18.30u voor junioren en senioren. Overige dagen is het startbureau een kwartier voor de start van de betreffende groep open. De leid(st)er moet zich tijdig melden aan het startbureau voor opgave van het definitieve aantal en eventuele bijbetaling van het inschrijfgeld, het afhalen van de rugnummers, startkaart en routebeschrijving.

Voor verdere informatie verwijzen we u naar onze website www.a4dlichtenvoorde.nl of t.z.t. in de Elna. Vragen kunt u stellen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alleen bij die kruispunten, die in ogen van het bestuur gevaarlijk kunnen zijn, zullen oversteekhulpen aanwezig zijn. Let goed op de aanwijzingen die gegeven worden. De groepsleid(st)er is de chauffeur van de groep dus bij kruisingen, splitsingen en bij overwegen moet de leid(st)er zich tijdig ervan overtuigen dat er geen gevaar bestaat bij het oversteken. Bij het passeren van groepen zal er onderling overleg moeten plaats vinden en het zal zo snel mogelijk en ordelijk moeten verlopen zodat overig verkeer hier geen hinder van ondervindt.  De jury zal hier streng op letten.

Voor de avondvierdaagse is een reglement van toepassing. Dit kunt u lezen op onze website. Door inschrijving verklaart u akkoord te gaan met dit reglement.

Wij hopen dat het weer een spetterend, gezellig en sportief wandelfestijn zal worden !

Inschrijving voor groepen:     

Via de website op

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ook dit jaar kunt u op zondag 25 juni aan de wandelmarathon of de halve wandelmarathon deelnemen. Natuurlijk kan dit in combinatie met de avondvierdaagse gewandeld worden. Voor de marathon of de halve marathon kunt u zich niet meer via internet opgeven maar wel tijdens de openingstijden van het startbureau of s’morgens voor de start. Voor meer informatie over de (halve) marathon kunt u terecht op onze site.

www.a4dlichtenvoorde.nl

 

A4D/Marathon en halve marathon 2016

Beste Wandelvrienden,

Het is weer zo ver: DE AVONDVIERDAAGSE IS IN AANTOCHT. Ook in 2016 zijn we weer druk bezig om er een sportief evenement van te maken. Er heeft in het begin van dit jaar een bestuurswisseling plaats gevonden. Hierbij heeft Karin Gierkink bekend gemaakt dat ze haar functie van voorzitter neerlegt. Ook onze secretaris Jaquelien Assinck stelt haar functie ter beschikking. Het voorzitterschap is op 1 februari jongstleden overgenomen door Ronald Ebbers. Hij is sinds 2013 actief als vrijwilliger bij de avondvierdaagse en (halve)marathon als verkeersregelaar. De positie van secretaris is nog vacant, daarvoor zijn we nog naarstig op zoek naar een geschikte invulling.

Noteer alvast de data in uw agenda:

De avondvierdaagse is dit jaar van 22 juni t/m 25 juni

De (halve) marathon vindt plaats op zondag 26 juni.

Vorig jaar constateerden we al een stijgende lijn in het lopen in groepsverband. Enkele bedrijven hebben inmiddels aangegeven tijdens de a4d een nieuw team op de weg te willen brengen. Wij juichen deze initiatieven van harte toe. Met collega's, buurtvereniging of sportvereniging een groep samenstellen kan dus ook nog worden geregeld. U heeft nu nog voldoende tijd om te trainen en goed beslagen aan de start te komen. We hopen dat er dit jaar voldoende groepen worden aangemeld zodat we ook op de 15 km weer groepen kunnen begroeten.

Inschrijven kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Belangrijk is om het juiste aantal deelnemers  (inclusief (bege)leiding)  en het mobiele telefoonnummer van de groepsleiding in te vullen, zodat we u bij calamiteiten kunnen bereiken.

Voor alle overige informatie verwijzen we u de website: www.a4dlichtenvoorde.nl

Hou ook de ELNA in de gaten voor nieuws en feiten.

We wensen u allen een goede voorbereiding toe en zien u graag aan de start van dit

geweldige evenement 22 juni.

Namens bestuur en vrijwilligers van

Stichting a4d Lichtenvoorde

Ronald Ebbers

Voorzitter

 

A4D/Marathon en Halve Marathon 2015

Vorig jaar hebben we het 65- jarig bestaan mogen vieren met uitbreiding van de halve marathon waar we veel mooie en enthousiaste reacties op hebben gehad.

Dit jaar wordt voor de 66e keer de avondvierdaagse en voor de 21e keer de marathon gehouden. Noteer alvast in uw agenda woensdag 17 juni t/m zaterdag 20 juni avondvierdaagse met aansluitend op zondag 21 juni de hele en halve wandelmarathon.

Wij, als vrijwilligers, hopen dat de animo om in groepsverband te gaan lopen, weer zal toenemen, omdat dit o.a. de kracht van de Lichtenvoordse avondvierdaagse is. Als u nu al begint te informeren bij bv. oud klasgenoten, buurtverenigingen, corsogroepen, sportverenigingen en ga zo maar door, dan heeft u nog voldoende tijd om getraind aan de start te verschijnen.

Op zondag 21 juni, de dag van de Lichtenvoordse wandelmarathon, is voor de fijnproevers van de lange afstand, weer een mooie route uitgezet. Mocht u de afstand van 42 km en 195 meter net iets te ver zijn en wilt u de gezellige sfeer van de wandelmarathon meemaken dan kunt u ook kiezen voor de halve marathon 21 km en 97,5 meter.

Names de organisatie wensen wij u veel succes (met samenstellen van een groep toe) en hopen er met u weer een sportief evenement van te maken.

 

Donderdag 12 34

 

A4D 2014

                   Avondvierdaagse Lichtenvoorde viert

                   65-jarig bestaan met halve marathon

In juni kunnen de wandelschoenen weer aan voor de traditionele avondvierdaagse. En dat mogen we ondertussen wel een traditie noemen. De wandelaars vertrekken woensdag 18 juni namelijk voor de 65e keer. De vierdaagse werd in 1949 voor het eerst gehouden.De wandelmarathon stond vanaf 1994 (nu 20 jaar) vast op het programma.

Nieuw: halve marathon

De organisatie vindt het jubileum dan ook een goed moment om weer een nieuw onderdeel aan het wandelassortiment toe te voegen: de halve marathon (21 km en 97,5 meter). Wil je de gezellige sfeer van de Lichtenvoordse wandelmarathon meemaken, maar is 42 km en 195 meter lopen een brug te ver voor je? Dan is de halve marathon een mooie afstand!

Wandelen in groepsverband

De Lichtenvoordse avondvierdaagse kenmerkt zich doordat er overwegend in groepsverband wordt gewandeld. Groepen onderscheiden zich door kleding, zang en sportiviteit. Vorig jaar zagen we een stijgende lijn in de aanmeldingen. We hopen dat deze trend zich dit jaar voortzet en dat we nóg meer groepen mogen inschrijven!

Noteer alvast de volgende data in je agenda:

Woensdag 18 juni t/m zaterdag 21 juni: avondvierdaagse.

Zondag 22 juni: wandelmarathon. Start vanaf 05.00 uur

Zondag 22 juni: halve wandelmarathon. Start vanaf 08.30 uur.

Aanvullende informatie

Meer informatie vind je op onze website www.a4dlichtenvoorde.nl

Karin Gierkink.

Voorzitter A4D Lichtenvoorde

 

A4D/Marathon 2013

Dit jaar wordt voor de 64e keer de avondvierdaagse en voor de 19e keer de marathon gehouden. Noteer alvast de datums in uw agenda woensdag 19 juni t/m zaterdag 22 juni de avondvierdaagse en op zondag 23 juni de marathon.

nieuws-2013-a4d-lichtenvoorde-01

Dit evenement heeft een groot draagvlak onder de bevolking waaraan duizenden mensen veel plezier beleven. Het stimuleert grote groepen mensen sportief bezig te zijn en het draagt ook bij aan de saamhorigheid binnen de gemeente. We hopen er met uw deelname weer een geweldig sportieve en feestelijk festijn van te maken. Dit alles met onze vrijwilligers en bestuursleden. De start en finish is net zoals vorig jaar op de markt in Lichtenvoorde. De Lichtenvoordse avondvierdaagse kenmerkt zich door het feit dat er overwegend in groepsverband gewandeld wordt en groepen zich door kleding, zang en sportiviteit willen onderscheiden. Vorig jaar hadden we een stijgende lijn in het lopen in groepsverband. We hopen dat deze trend zich dit jaar voortzet. Dus informeer nu alvast bij je vereniging, buurtvereniging, kaartclub, collega’s, oud klasgenoten en ga zo maar door. Want samen wandelen en zingen is toch leuker dan alleen. Dit geldt ook voor onze 55 +  waarvoor wij speciaal voor hen de super senioren tocht hebben.   Natuurlijk kunt u ook dit jaar weer in combinatie met de avondvierdaagse zondag 23 juni de marathon gaan lopen. Om vijf uur ’s morgens valt dan het startschot van de 42 km 195 m lange wandeltocht door het landschap rondom Lichtenvoorde. Gezelligheid staat hoog in het vaandel tijdens deze tocht. Al pratend met medewandelaars wordt deze uitdaging een heel stuk lichter.

Wij hopen jullie in grote getalen te mogen begroeten. 

 

Log In or Register