Menu

Avondvierdaagse Lichtenvoorde         20 juni t/m 23 juni 2018

Lichtenvoordse (Halve) Marathon      24 juni 2018

Content

Breadcrumb

Geschiedenis

Lichtenvoorde dankt het ontstaan van de avondvierdaagse aan enthousiaste leden en bestuurders van de wandelvereniging LONGA op 1 april 1949 (dat is geen grapje). Leden van deze vereniging namen deel aan de wandeltochten georganiseerd door de K.O.G. (Kring Oost Gelderland). Vijf keer per jaar werden deze tochten bij toerbeurt georganiseerd door de aangesloten verenigingen.

Om meer wandelplezier te creëren voor anderen, kwam men op het idee om een avondvierdaagse te organiseren. Op deze manier konden allerlei verenigingen deelnemen. Deze formule bleek een succes en verenigingen uit de buurtplaatsen Winterswijk en Groenlo deden ook mee. Ook de Oud Indië-gangers  deden als militaire groep mee. Later i.v.m. de stijgende leeftijd van de leden is de groep verandert in oud militairen. In de zestiger jaren namen ook groepen vanuit de kerkdorpen deel aan de avondvierdaagse.Vanaf die tijd was er ook deelname van bedrijfsgroepen, zoals Vos, Westerman, Sturka en Hulshof-Herwalt.

In de tachtiger jaren werd ook de mogelijkheid geboden aan de allerkleinsten, de minioren, om mee te doen aan de tocht van 5 km naar de speeltuin. Vanaf die tijd gaan ook de scholen hun jaarlijkse kilometers maken en gaan ook zangkoren en cafégroepen zich met de sportieve strijd bezighouden. Om tegemoet te komen aan de prestatiedrang van wandelaars is in de negentiger jaren de Lichtenvoordse wandelmarathon aan de vierdaagse toegevoegd.

De avondvierdaagse is nog steeds mogelijk dankzij de inzet van het bestuur, de vrijwilligers, de politie, de EHBO en niet te vergeten de wandelaars.

Log In or Register